O Inorde consolida a s煤a colaboraci贸n con C谩ritas con cursos de preparaci贸n para o desenvolvemento de traballos agr铆colas

Foto.Curso.Agricultura.Inorde.Caritas.web

O presidente do Inorde e vicepresidente primeiro da Deputaci贸n, Rosendo Fern谩ndez, afirmou na entrega de diplomas a un grupo de dez alumnos que este tipo de cursos "non poden entenderse como un feito illado, sen贸n no marco da formaci贸n que programa o Centro de Desenvolvemento Agrogandeiro ao longo do ano, pero desta volta cun notable car谩cter social ao capacitar a persoas desfavorecidas na actividade dun sector deficitario en persoal cualificado"

Ourense, 29 de decembro de 2020.- O Centro de Desenvolvemento Agrogandeiro da Deputaci贸n de Ourense acolleu o acto de entrega de diplomas do curso "Actividades b谩sicas en agricultura", que impartido polo persoal t茅cnico do centro e organizado por C谩ritas Ourense ofreceu a dez persoas a oportunidade de adquirir os fundamentos necesarios para traballar en calquera tipo de explotaci贸n agr铆cola. "Un curso -dixo o presidente do Inorde e vicepresidente primeiro da Deputaci贸n, Rosendo Fern谩ndez- que non pode entenderse como un feito illado, sen贸n no marco da formaci贸n agrogandeira que programa o Inorde ao longo do ano, pero desta volta cun notable car谩cter social ao capacitar a persoas desfavorecidas na actividade dun sector deficitario en persoal cualificado".

Rosendo Fern谩ndez destacou tam茅n o aspecto solidario que se promove con este curso, "pois os participantes co帽ecen que todos os produtos que se cultivan nas fincas do Centro de Desenvolvemento Agrogandeiro, froito das labores formativas, son entregados a C谩ritas Ourense para axudar 谩 poboaci贸n m谩is desfavorecida". Neste ano e xunto cunha pequena horta que aportou vexetais frescos aos alumnos, o Inorde coa colaboraci贸n dos participantes aportar谩 preto de 30.000 quilos de patacas a C谩ritas, que se sumar谩n a outros 25.000 quilos deste tub茅rculo xa entregados ao Banco de Alimentos de Ourense.

Ao longo de 500 horas formativas, e con todas as medidas de seguridade e protecci贸n individual como consecuencia da pandemia, os alumnos adquiriron co帽ecementos en labores de preparaci贸n do solo, fertilizaci贸n, plantaci贸n de cultivos, instalaci贸n e mantemento de sistemas de rego, loita contra pragas e enfermidades ou recolecci贸n, manexo e procesado de produtos, combinando sempre a formaci贸n te贸rica coa pr谩ctica. O curso complementouse con noci贸ns de xardiner铆a e conservaci贸n de espazos naturais, as铆 como con tarefas relacionadas co mundo da viticultura. Os traballos a p茅 de finca realiz谩ronse tanto nas parcelas que o Centro de Desenvolvemento Agrogandeiro pos煤e en Xinzo, onde se ubican estas instalaci贸ns, como noutra parcela situada no Concello de Monterrei e dedicada 谩 experimentaci贸n e desenvolvemento de novos productos.