A Deputaci贸n abre unha etapa de colaboraci贸n co Instituto Galego do Vi帽o e "Coci帽a Ourense"

 

Ourense, 13 de agosto de 2020.-O presidente da Deputaci贸n de Ourense, Manuel Baltar, reuniuse no Pazo Provincial co m谩ximo responsable de "Coci帽a Ourense", Miguel Gonz谩lez, e con representantes do Instituto Galego do Vi帽o para abrir unha etapa de colaboraci贸n entre as tres entidades impulsando a asociaci贸n "Coci帽a Ourense" que "est谩 a traballar moito por Ourense como destino gastron贸mico, potenciando os nosos produtos, a gran despensa agroalimentaria que 茅 a nosa provincia", destacou o presidente do goberno provincial.

Pola s煤a parte, o Instituto Galego do Vi帽o 茅 "unha entidade que leva 10 anos de existencia, referente na Pen铆nsula Ib茅rica e que se dedica a formaci贸n, formaci贸n que vai a axudar a que membros de "Coci帽a Ourense" te帽an o m谩is alto nivel en relaci贸n cun produto que 茅 un buque insignia da nosa provincia, pois temos catro das cinco Denominaci贸ns de Orixe vitivin铆colas de Galicia", explicou Baltar.

Ademais, o presidente do goberno provincial dixo que esa formaci贸n e esta nova etapa de colaboraci贸n co Instituto Galego do Vi帽o fai que a Deputaci贸n e a asociaci贸n "Coci帽a Ourense" "principien unha andaina de impulso, de futuro e de compromiso coa provincia, nun momento no que o turismo coa m谩xima precauci贸n e prudencia, temos que exhibir as nosas potencialidades gastron贸micas, como o fai "Coci帽a Ourense" desde o inicio co apoio da Deputaci贸n de Ourense, porque os nosos produtos son os nosos mellores embaixadores co vi帽o como estrela".