A Festa do Pan de Cea prev茅 recibir este domingo a m谩is de 10.000 visitantes e repartir 1.500 pezas

  • A XXIV edici贸n deste evento, 煤nico en Galicia de exaltaci贸n deste alimento, foi presentada hoxe na Deputaci贸n de Ourense.

Ourense, 2 de xullo de 2015.- A XXIV Festa de Exaltaci贸n do Pan de Cea, a cita gastron贸mica m谩is importante no eido do pan das que se celebran en Galicia, prev茅 recibir o vindeiro domingo, 5 de xullo, no Campo da Saleta a m谩is de 10.000 visitantes e repartir 1.500 pezas de pan. O evento foi presentado hoxe no Centro Cultural "Marcos Valc谩rcel", coa participaci贸n do presidente da Deputaci贸n de Ourense, Manuel Baltar; o alcalde de Cea, Jos茅 Luis Valladares, e o presidente do Consello Regulador da Indicaci贸n Xeogr谩fica Protexida (IXP) "Pan de Cea", Carlos Rodr铆guez.

Manuel Baltar explicou que estamos a falar "dun produto estrela da nosa gastronom铆a" do que lembrou que iniciou a s煤a andaina para converterse nunha das celebraci贸ns gastron贸micas m谩is importantes de Galicia en 1991, cando el era delegado en Ourense da Conseller铆a de Pol铆tica Agroalimentaria. "Hoxe, 24 anos despois, estamos a ver a gran proxecci贸n nacional e internacional que ten o Pan de Cea, o que sup贸n manter viva unha tradici贸n de s茅culos que naceu na contorna do Mosteiro de Oseira e que ten o reco帽ecemento que merece como Festa de Interese Tur铆stico".

Pola s煤a banda, Jos茅 Luis Valladares agradeceu o apoio de Manuel Baltar e da Deputaci贸n de Ourense "porque esa colaboraci贸n fai posible que ano tras ano esta festa vaia a m谩is, e proba diso 茅 que nesta edici贸n superaremos a fornada do ano pasado, pasando de 950 a 1.500 pezas de pan".

Carlos Rodr铆guez explicou o programa de actividades que se desenvolver谩n tanto o s谩bado, d铆a 4 de xullo, coa "Ruta dos fornos" e o domingo, d铆a 5, a partires das 1.00 horas, coa celebraci贸n da festa no Campo da Saleta, "onde produtos gastron贸micos de todas as denominaci贸ns de orixe, m煤sica e tradici贸ns daranse cita para o goce de todos os visitantes".

Tanto o Concello de Cea como a asociaci贸n de panadeiros viron nesta festa unha gran oportunidade para a exaltaci贸n dun produto 煤nico, que anos despois obter铆a, de xeito case simult谩neo, un distintivo de calidade a nivel nacional e europeo. Foi precisamente no ano 2004 cando o "Pan de Cea" consegue ser o primeiro con Indicaci贸n Xeogr谩fica Protexida en todo Europa, e dada esta circunstancia constitu铆use o Consello Regulador da IXP Pan de Cea.

M谩is informaci贸n sobre o programa da festa en: www.concellodecea.com

www.pandecea.org.