Manuel Baltar destaca os 20 anos de Xantar "situando a Ourense como gran capital gastron贸mica"

  • O presidente da Deputaci贸n de Ourense participou hoxe en Expourense na inauguraci贸n de Xantar 2019, o Sal贸n Internacional de Turismo Gastron贸mico, que nesta edici贸n ten como pa铆s convidado a Brasil.

Ourense, 6 de febreiro de 2019.- O presidente da Deputaci贸n de Ourense, Manuel Baltar, destacou hoxe en Expourense, na inauguraci贸n do Sal贸n Internacional de Turismo Gastron贸mico, os 20 anos de Xantar, "situando a Ourense como gran capital gastron贸mica", nunha edici贸n que ten como pa铆s convidado a Brasil, do que Baltar lembrou o Seminario internacional de gobernanza e boas pr谩cticas ao que foi convidado a participar polo goberno da rexi贸n, en Curitiva. "Hoxe 茅 un d铆a propicio para renovar esta alianza internacional con Expourense -afirmou-, un d铆a no que a Deputaci贸n apadri帽a a asociaci贸n "Coci帽a Ourense", que conta cos mellores restauradores da provincia, que traballan con produtos propios da nosa horta, contribu铆ndo a potenciar esa "marca Ourense" coa que Expourense tivo, ten e ter谩 tanto que ver, e da que nos sentimos especialmente orgullosos".

O presidente do goberno provincial dixo que se conmemoran d煤as d茅cadas de Xantar, "nunha provincia como a nosa, eminentemente agroalimentaria e cun gran potencial dos produtos amparados por denominaci贸n de orixe e doutros moitos, que aportan excelencia 谩 nosa gastronom铆a e conv茅rtena en internacional, como esta feira".

Xunto a Manuel Baltar participaron no acto de inauguraci贸n o vicepresidente da Xunta de Galicia, Alfonso Rueda; o alcalde de Ourense, Jes煤s V谩zquez; e o xerente de Expourense, Alejandro Rub铆n, ademais do presidente do Parlamento de Galicia, Miguel Santalices, e representantes de Brasil e dos pa铆ses que integran este ano a gran "familia gastron贸mica" de Xantar. Logo do protocolario corte da cinta, a feira quedou inaugurada, e desde hoxe e ata o vindeiro 10 de febreiro desenvolver谩 un amplo programa de actividades que ofrece m谩is de 200 experiencias enogastron贸micas, nunha edici贸n na que est谩n representados pa铆ses como Espa帽a, Portugal, Brasil, Panam谩, Costa Rica, M茅xico, Italia, Per煤, Colombia, Cuba, Arxentina e Nicaragua.

Nesta ocasi贸n, Xantar re煤ne a reco帽ecidos chefs de oito pa铆ses, quen impartir谩n talleres de coci帽a en directo enmarcados en el XIV Encontro Internacional de Gastronom铆a Saudable e Sostible, ademais de contar cos integrantes da Asociaci贸n "Coci帽a Ourense", impulsada pola Deputaci贸n de Ourense.