A Deputaci贸n de Ourense apoia ao Cl煤ster da Carne de Galicia no seu obxectivo de impulsar a competitividade do sector

  • Manuel Baltar reuniuse hoxe co presidente e co director da entidade c谩rnica, e afirmou que o ente provincial ser谩 "socio protector" do cl煤ster.

O presidente da Deputaci贸n de Ourense, Manuel Baltar, recibiu hoxe no Pazo Provincial ao presidente do Cl煤ster da Carne de Galicia, Javier V谩zquez, e ao director desta organizaci贸n, Joaqu铆n Mu帽oz, para co帽ecer os proxectos que a entidade vai po帽er en marcha para potenciar o sector c谩rnico en Galicia.

A Deputaci贸n de Ourense 茅 a primeira que visitan os directivos do cl煤ster, que ven de constitu铆rse recentemente e do que forman parte o 54 % das entidades que se dedican en Galicia a este sector, 346, cuxo volume de facturaci贸n 茅 de 528 mill贸ns de euros e da emprego directo a 2.816 persoas.

Na xuntanza de hoxe, Manuel Baltar afirmou que a Deputaci贸n de Ourense ser谩 "socia protectora" do Cl煤ster da Carne de Galicia "porque o compromiso do goberno provincial 茅 apoiar iniciativas que xeren valor e competitividade para a nosa econom铆a e a das nosas empresas e cidad谩ns". Baltar confirmou que a Deputaci贸n de Ourense co-organizar谩 co Cl煤ster da Carne unhas xornadas informativas para dar a co帽ecer os proxectos e iniciativas que este ente vai po帽er en marcha "para potenciar 谩s empresas do sector en aspectos tan importantes como a internacionalizaci贸n e a promoci贸n, as铆 como a creaci贸n de sinerxias co Centro Tecnol贸xico da Carne, sito en Tecn贸pole".

Os obxectivos do Cl煤ster da Carne son a cooperaci贸n entre empresas, axentes sociais e econ贸micos, pero tam茅n cos centros de investigaci贸n, promovendo o desenvolvemento econ贸mico, laboral e tecnol贸xico do sector. O ente agrupa a empresas e aut贸nomos de toda a cadea de valor, basicamente ao redor de tres tipos de carnes, que constit煤en o maior volume de negocio en Galicia: tenreira, porco e pito. Agrupan a gandeiros, matadoiros, salas de despezamento, carnicer铆as e 谩 gran distribuci贸n.