A Deputaci贸n liderar谩 unha mesa de traballo para potenciar o sector da casta帽a en Ourense

 

  • Manuel Baltar visitou hoxe en Ri贸s as explotaci贸ns danadas polo temporal e reuniuse con produtores e cos alcaldes de Ri贸s, Castrelo do Val, A Mezquita e A Gudi帽a para analizar o presente e o futuro desta industria agraria.

Ourense, 28 de decembro de 2016.- O presidente da Deputaci贸n de Ourense, Manuel Baltar, reuniuse hoxe na Casa Consistorial de Ri贸s cos alcaldes dos concellos de Ri贸s, Castrelo do Val, A Mezquita e A Gudi帽a e con produtores de casta帽a para analizar temas referidos ao presente e futuro do sector da casta帽a nesta comarca. Baltar visitou as explotaci贸ns que resultaron seriamente danadas por mor do temporal, e acordouse constitu铆r unha mesa de traballo, liderada pola Deputaci贸n de Ourense e integrada por concellos e produtores, para potenciar o produto estrela da nosa gastronom铆a ourens谩", expresou o presidente do goberno provincial.

Asemade, Manuel Baltar afirmou que se potenciar谩 o Centro Agroforestal "e prestaremos apoio t茅cnico para avaliar os danos causados na casta帽a polo temporal e coordinar os traballos de limpeza de fincas coa axuda das brigadas medioambientais". Tam茅n anunciou o presidente que a Deputaci贸n de Ourense "ponse a disposici贸n do consello regulador para fortalecer o seu labor e contribu铆r a divulgar as vantaxes do cooperativismo e da profesionalizaci贸n do sector da casta帽a". "O compromiso 茅 total 鈥搑emarcou Manuel Baltar-, tendo como gu铆a o estudo Promercado, desenvolvido polo Inorde co obxectivo levar a cabo acci贸ns que permitan impulsar a produci贸n e comercializaci贸n dos produtos end贸xenos da provincia de Ourense dende o punto de vista empresarial, da an谩lise de mercado e da cooperaci贸n intersectorial".

Baltar reafirmouse, como xa anunciara no Debate sobre o Estado da Provincia en novembro pasado que a Deputaci贸n de Ourense seguir谩 solicitando ao Goberno a elecci贸n de Ourense-Ri贸s para o Centro Nacional de Referencia do Casta帽o, "que demandamos dende aqu铆, instando ao goberno de Galicia a potenciar todo o relacionado con este produto".