Manuel Baltar recibe 谩 asociaci贸n "Amigos da Coci帽a Galega"

  • Ourense celebra do 17 ao 19 de outubro un encontro entre profesionais gastron贸micos espa帽ois e de outros pa铆ses.

Ourense, 18 de outubro de 2016.- O presidente da Deputaci贸n de Ourense, Manuel Baltar, recibiu esta ma帽谩 no Sal贸n de Plenos da Deputaci贸n de Ourense, 谩 asociaci贸n "Amigos da Coci帽a Galega" encabezada polo seu presidente, o co帽ecido restaurador, Pepe Solla, que por primeira vez celebra en Ourense un encontro de profesionais gastron贸micos chegados de diferentes puntos da xeograf铆a espa帽ola e doutros pa铆ses.

Manuel Baltar agradeceu o traballo que realiza esta asociaci贸n "pola s煤a importancia e polo que defende, xa que a gastronom铆a 茅 un dos estandartes da nosa cultura". Nese mesmo senso, puxo en valor a riqueza gastron贸mica da nosa provincia lembrando que contamos "con catro denominaci贸ns de orixe vitivin铆colas, o co帽ecido pan de Cea, os pementos con denominaci贸n de orixe de O铆mbra e Arnoia, e a casta帽a, todo elo sup贸n un marco fabuloso para vender e competir", e salientou o labor que realiza o goberno provincial, "que defende os intereses da provincia de Ourense, a 煤nica provincia de Galicia que non ten mar pero que chega a todos os mares do mundo a trav茅s da s煤a xente traballadora, creativa e emigrante".

Durante os d铆as 17,18 e 19 de outubro, a asociaci贸n recorrer谩 a provincia para co帽ecer Ourense as s煤as empresas e os seus produtos. Dentro da programaci贸n prevista para hoxe, asistir谩n a unha conferencia sobre "Empresa familiar e relevo xeracional: protocolo e sucesi贸n", que ter谩 lugar na sede da Confederaci贸n Empresarial de Ourense, e participar谩n nunha presentaci贸n de produtos ourens谩ns a cargo das empresas Aceites Abril, Bodegas GMR, Coren, Cuevas e Queixos Feij贸o, na mesma sede empresarial.

Ma帽谩 m茅rcores, 19 de outubro, retomar谩n as actividades pola ma帽谩 coa visita ao Hotel Balneario de Ba帽os de Molgas, e posteriormente, visitar谩n o Museo "Moncho Borrajo", para rematar coa visita ao Castelo de Castro Caldelas.