Manuel Baltar: "Cooperativismo e produtos aut贸ctonos reforzan a identidade e calidade do territorio"

  • A Deputaci贸n de Ourense promove "Saborea Ourense", un novo portal web para promocionar a gastronom铆a da provincia dende o punto de vista hist贸rico, etnogr谩fico e culinario.

  • Baltar destacou hoxe en Xantar 2015 "a firma posta do goberno provincial" por iniciativas como "Enourense", "Promercado" ou o que ser谩 o primeiro parque especializado no sector agroalimentario "para impulsar este sector estrat茅xico da econom铆a ourens谩.

Ourense, 5 de marzo de 2015.- O presidente da Deputaci贸n de Ourense e do Inorde, Manuel Baltar, dixo hoxe no marco do Sal贸n Xantar 2015, nun acto dedicado ao cooperativismo e 谩s confrar铆as gastron贸micas, que "o cooperativismo e os produtos aut贸ctonos reforzan a identidade e a calidade dun territorio como a provincia de Ourense, onde o sector agroalimentario 茅 estrat茅xico para a nosa econom铆a."

Baltar, quen estivo acompa帽ado pola directora xeral de Traballo e Econom铆a social, Carmen Bouso; o secretario de Estado de Alimentaci贸n de Portugal, Nuno Vieira, e o director de Xantar, Alejandro Rub铆n, entre outras autoridades, avanzou o novo proxecto que est谩 a impulsar a Deputaci贸n de Ourense: a web "Saborea Ourense", un novo portal de Internet que ten como obxectivo promocionar a gastronom铆a da provincia dende o punto de vista hist贸rico, etnogr谩fico e culinario.

"Este proxecto, promovido polo goberno provincial, nace do interese de po帽er en valor a riqueza gastron贸mica da provincia de Ourense", explicou Manuel Baltar, quen engadiu que para elo "estanse a clasificar os recursos existentes en materia de festas e eventos gastron贸micos en todos os concellos coa finalidade de recoller o enorme potencial gastron贸mico que pos煤e a provincia de Ourense".

Patrimonio gastron贸mico, produtos diferenciados, agricultura ecol贸xica, produtos org谩nicos e elaborados e razas aut贸ctonas aparecen recollidos no proxecto "Saborea Ourense" que ademais 茅 unha plataforma de informaci贸n e co帽ecemento para os mercados alimentario e gastro-tur铆stico.

"A Deputaci贸n de Ourense aposta por potenciar iniciativas que po帽an en valor a nosa riqueza culinaria e gastron贸mica, o que unido ao termalismo e ao patrimonio cultural, natural e monumental, fai que te帽amos inmellorables raz贸ns para ofrecer calidade e singularidade a quen visita a nosa provincia", afirma Manuel Baltar.

O presidente provincial tam茅n destacou o acordo que acadou recentemente co Ministerio de Industria, unha achega de 80.000 鈧, que a Deputaci贸n de Ourense destinar谩 a financiar un proxecto de mellora da competitividade e innovaci贸n das Pemes do sector vitivin铆cola da provincia de Ourense adscritas 谩s catro denominaci贸ns de orixe ourens谩s: Ribeiro, Valdeorras, Monterrei e Ribeira Sacra. A acci贸n principal 茅 a creaci贸n do portal web "Enourense", cumpr铆ndose as铆 un novo compromiso dos anunciados polo presidente Baltar no debate sobre o estado da provincia. A posta en marcha deste portal ir谩 acompa帽ada de iniciativas de apoio 谩s pemes e de estratexias de innovaci贸n, ademais de realizar unha diagnose do sector e po帽er a disposici贸n das empresas unha plataforma de comercio electr贸nico e acci贸ns de promoci贸n e asesoramento para mellorar a competitividade do sector.

Ademais desta iniciativa, Baltar tam茅n dixo que o Inorde presentou as conclusi贸ns do estudo PROMERCADO, unha iniciativa que ten como obxectivo desenvolver acci贸ns que permitan impulsar a produci贸n e comercializaci贸n dos produtos end贸xenos da provincia dende o punto de vista empresarial, de an谩lise de mercado e de cooperaci贸n intersectorial.

"Con este proxecto 鈥搒egundo o presidente- Ourense busca futuro nas s煤as ra铆ces e conv茅rtese nunha gran despensa onde os nosos produtos son un sinal de identidade nun sector 鈥搊 agroalimentario- que 茅 piar b谩sico de desenvolvemento". Tam茅n lembrou Baltar que a instituci贸n provincial est谩 a traballar para facer realidade o que ser谩 o primeiro pol铆gono empresarial relacionado con este sector, "o que permitir谩 potenciar nos mercados interno e internacional 谩s nosas empresas agroalimentarias coa comercializaci贸n dos produtos end贸xenos da provincia de Ourense".